OVERDOSE

O sjajnom i nesrecnom beogradskom bendu Overdose, koji je bio eonima ispred svog vremena (i prostora)  i o ovom fenomenalnom, baksuznom albumu, koji tek sto je konacno bio zavrsen i odstampan (vinili!) u Zagrebu, a pred distribuciju ostao bukvalno zarobljen tamo jer je poceo rat… o tome cu tek pisati.

Sada mi je samo drago sto je ipak ugledao svetlost dana, nakon svih ovih decenija.

OVERDOSE “ENDURANCE” – Wolfie, Sabrina & Me

Tog leta 1991. vukla sam svoju tesku “Praktiku” sa sobom u KST na koncert – predgrupa Cockroaches (Srdja, Lima, Goranac), pa Overdose. Do danas nisam videla druge fotke ovih bendova, osim ovih svojih.

LIMA
LIMA, Cockroaches

Beograd je nekome ogroman, a nama je nekako uvek delovao kao mali grad, muzicara malo, pa se takoreci ista ekipa klinaca isprobala i razmenjivala u skoro svim dobrim (i losim) gradskim bendovima.

Srdja, gitarista i vokal Cockroaches, jedno vreme je svirao i u Overdose-u, a u legendarnom spotu za FOLKLORED MONITORED to je onaj sto toliko mlati kosijanom, da se uopste ne vidi koliko je lep.

Mnogo godina kasnije, negde oko 2012., nakon neuspelog okupljanja originalne postave Cockroaches, veoma uspesno se okupila malo drugacija, spektakularno dobra trojka – BROMO. Lima bas, Srdja djitra i glas i Shkora bubanj. Upravo su kod nas u studiju snimili moj omiljeni domaci materijal, takoreci album, koji je Kas producirao. Iskidao kako ga je svetski, masno, fuzzy isproducirao. I umesto da se album objavi i osvoji svet, ode Lima u svet, a album ostade neobjavljen ali FENOMENALAN

U svakom slucaju, taj legendarni Overdose koncert ’91. u dvoristu KST-a, kad su monitori popadali (Cviki na glavu?), a provod bio nevidjen, ostao je zauvek snimljen, a zatim i objavljen, kao dragulj – kasetno izdanje “OVERPOSE”

A neke od svojih fotografija benda uslikane te noci na koncertu (Vanja u donjem delu moje prugaste pidzame) i nakon certa u bekstejdzu, dodajem, delom za sve moje i nase drugare, a delom za neke nove klince koji ce, uz malo srece, otkriti Overdose i skapirati sta se u Beogradu sviralo jos s kraja 80tih, pre mnogih legendarnih svetskih zn-dzn albuma.

 

Overdose, KST backstage, 1991.

 

Znznzn dzndzn
Strashno rokanje
KOKAN OVERDOSE KST 91
K’o za Bleach omot bokte. Kokan na legendarnoj rucno Dzekson Polokovanoj djitri.

 

Djura Hetfild, prateci
Vanja u mojoj novoj pidzi

 

Vanja
ACA
Aca, backstage moment
ACA ANA
AA meeting in the backstage
Overdose, KST backstage 1991.

 

Vanja – Brother James – Stamatovic.

Uvek poseban, nikad zaboravljen, ni na tren.

 

Najtuznija citulja

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s